Hopp til innhold

Er det virkelig Rådmann Eidisen det er synd på?

Etter den søte kløe kommer den sure svie, men for hvem? Alle forstår at både Rådmannen og Ordføreren i Senja kommune har en vanskelig kabal å legge, men hvem er det som har plukket bort så mange kort i kortleiken at kabalen ikke lar seg gå opp?

Etter den søte kløe kommer den sure svie, men for hvem? Alle forstår at både Rådmannen og Ordføreren i Senja kommune har en vanskelig kabal å legge, men hvem er det som har plukket bort så mange kort i kortleiken at kabalen ikke lar seg gå opp?


Med andre ord, det må fremskaffes en ny kortstokk, kommuneadministrasjonen må starte med nye kort. Når det er sagt så er ikke påstanden at kommuneledelsen må gå, men at kommunens ledelse, på lik linje med mange av kommunens innbyggere må få kjennskap til hva striskjorta og havrelefsa innebærer.

Hogne Eidissen ble ansatt som prosjektleder for utvalget som besørget intensjonsavtalen om sammenslåing av fire kommuner, til det som i dag er Senja kommune. Samt at han var utpekt til Rådmann i ny kommunen Senja. Ingen må fortelle at Eidissen ikke viste hva som ble utført. Det ble utarbeid en intensjonsavtale der alle fremdriftsplanene til tre små Senja kommuner skulle ivaretas i lag med storebror, Lenvik kommune. Lørdag 21.11.20 er en fortvilt tidligere ordfører i gamle Torsken kommune, Fred Ove Flagstad ute i Folkebladet å forteller at Torsken kommune hadde gjort opp sine utestående fordringer før tvangsekteskapet med Lenvik og de andre to Senja kommunene ble inngått. Med andre ord, Torsken kommune ble ført frem til altret som en ren og ubesudlet brud. Knapt et år etter kan Ordføreren i gamle Torsken kommune som en av partene i et tvangsekteskap som ligner på flerkoneri fortelle at de som delaktig i ekteskapet ikke blir tilfredsstilt, men missbrukt.

Intensjonsavtalen med Torsken kommune var at planene om ny skole i Gryllefjord skulle realiseres, begge sykehjemmene i kommunen skulle driftes. Budsjettforslaget til Rådmannen i ny kommunen Senja er at begge sykehjemmene i gamle Torsken kommune skal stenges ned og bygging av skole i Gryllefjord skal skrinlegges. Det kan spares 12 millioner med å legge ned sykehjemmene.

I utvalget som fremforhandlet intensjonsavtalen om kommunesammenslåing var alle kommunene representert med sine ordførere og rådmenn. Var det noen som hadde innsikt og måtte forstå at dekkslasten kom til å forskyve seg så snart båten slapp tampene i kaia, så var det utvalgsmedlemmene. Istedenfor å sikre dekkslasten og få ballast i båten, så var utvalgets medlemmer mere opptatt å sikre sitt eget ve og vell. Skyhøye lønninger, stillings titler og etterlønn var noe som skapte bølger helt inn i fiskeridepartementet.

Den 16.02.20, skrev Marit Stuberud Hansen en artikkel i Folkebladet der hun blant annet sier. «Det er sunt og demokratisk at det settes fokus på det som er gått galt, og selvfølgelig krevende for de som står i det».
26.02.20, skrev Kay Erling Ludvigsen i samme avis. «Mitt opp i alt dette kaoset kom det altså frem at Rådmannen har innvilget betydelige lønnsøkninger til ledelsen i kommunen. De alle andre lønnsmottakere i kommunen ble bedt om å vente med forhandlingene til de lokale lønnsforhandlingene til høsten, iverksatte Rådmannen er kontroversielt spesialordning for ledelsen. Det stinker i de fleste neser».
Stuberud Hansen er politiker og Ludvigsen er kommunalt ansatt. Kort tid etter kommunesammenslåingen og ledelsens lønnsfesten forsto de at MS Senja ikke kom til å seile stort lengre en Vasaskipet.

Vasa var et svensk orlogsskip bygget i Stockholm i 1626 – 1628. Det skulle bli et av datidens største og mest praktfulle fartøy, men det kom aldri i tjeneste, da det kantret og sank på havna ved starten av sin første tur 10. august 1628. Grunnen til at Vasa kantret var at det var plassert store tunge kanoner på det øverste dekket og båten hadde for liten ballast. Det samme er det med Senja kommune. Administrasjon er alt for topptung og forbruker unødvendig med lønnsmidler til at fiskerikommunen Senja kan holde seg flytene. Tar ikke administrasjon rev i seilene med dyrking av eget ego, så får de heller forlate en praktskute som Senja kommune, som har livets rett, og skal seile i mange tiår.

PS. Det har vært andre som meg som har måttet vise til lignelser, i et lønnlig håp om å få de skriftlærde til å forstå.

Denne artikkelen har vært publisert i folkebladet den 22.11.2020.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *